PUMPTRACK

O Pumptrack-u

Izgradnja modularnih Pumptrack poligona novi je trend koji je u Europu stigao nedavno. Pumptrack poligoni– biciklistička igrališta – prikladni su za djecu svih dobnih skupina kao i za tinejdžere te odrasle. Ovi poligoni postali su izvrstan izbor za aktivno provođenje slobodnog vremena. Posebno oblikovane kompozitne staze sa profiliranim kutovima mogu se koristiti za vožnju biciklima, romobilima, skatebordima i rolama.
Vožnja Pumptrack poligonom odličan je trening motoričke koordinacije i osjećaja ravnoteže.
Staze ovog tipa moraju biti kompatibilne sa standardom EN 14974.
Pumptrack je staza sa posebno oblikovanom valovitom površinom i nakošenim kutovima. Sastoji se od jedne petlje (ponekad sa ograncima koji čine dodatne petlje i staze te povećavaju mogućnosti vožnje). Ovi poligoni pogodni su kao mjesto za rekreativnu vožnju, ali i za profesionalne treninge za naprednije korisnike, na primjer za natjecatelje BMX utrka (olimpijska disciplina).

Tehnologija Pumptrack staza i zašto preporučamo modularni sistem?

Vozni elementi modularnih Pumptrack poligona izrađeni su od izdržljivog kompozita fiksiranog ljepilom TechGrip. Kompozit korisnicima pruža udobnost i jamči njihovu sigurnost. Dizajnu doprinosi vodootporna laminirana šperploča koja garantira trajnost i otpornost. Pumptrack je sastavljen od posebno povezanih modula koji omogućuju proširenje staze dodatnim elementima. Zahvaljujući svojoj modularnosti Pumptrack se može izvoditi u fazama, a troškovi povezani s njegovom izgradnjom mogu se rasporediti na nekoliko godina. Osim toga, modularni sustav Pumptrack omogućuje kreiranje više oblika i veličina po cijeloj stazi što povećava njenu atraktivnost i uporabljivost. Mobilnost staze omogućava njeno premještanje na drugo mjesto prema potrebi ili prigodi (prigodna događanja, festivali, natjecanja i sl).

Na kakve podloge možemo postaviti kompozitni Pumptrack?

Pumptrack možemo postaviti na bilo koju popločanu površinu. Međutim, nagib tla mora biti manji od 3%. Optimalna podloga za ovu vrstu ugradnje je asfalt, beton ili glatki agregatni sloj.

Zašto modularni Pumptrack?

-Modularni Pumptrack može se u bilo kojem trenutku proširiti novim elementima što će povećati njegovu privlačnost. Što je Pumptrack veći, to više zabave donosi korisnicima i promatračima.
-Modularni Pumptrack otporan je na vremenske uvjete i ima 5-godišnje jamstvo.
-Modularni Pumptrack je mobilan. To znači da se u bilo kojem trenutku može premjestiti i koristiti kao atrakcija na festivalu ili događaju na bilo kojem drugom mjestu.

Dostupne boje vozne površine

Osnovne boje: crna i plava. Ostale boje uz nadoplatu.


Vjerujemo da je modularni Pumptrack idealan i za Vaše područje.
Za dodatne informacije obratite nam se sa punim povjerenjem.